Zendingsdag


GEPLAATST OP 18/01/2017ZENDING ... (G)EEN BRUG TE VER!?

Voor de eerste pioniers van New Tribes Mission was zending geen brug te ver. Wat was hun visie, waar haalden zij hun kracht vandaan? Dit, en meer op de jaarlijkse zendingsdag van NTM. Een hele bijzondere omdat NTM dit jaar 75 jaar bestaat!

WAAR VIND HET PLAATS?

 • Poldermolen 7 Papendrecht

WANNEER VIND DIT PLAATS?

 • zaterdag 8 april

HOE ZIET DE DAG ER VERDER UIT?

 • Vanaf 10.00 uur is er inloop met koffie.
 • Voor de kinderen tussen 4 en 12 jaar is er een kinderprogramma.

Voor kinderen onder de 4 jaar hebben we een ruimte beschikbaar en willen we de ouders vragen om samen onderling voor deze kinderen te zorgen.

 • Om 10.30 uur zullen we het programma starten met enkele liederen, gevolgd door een sketch ter inleiding op de preek door Anne Keyser over het bovenstaande thema.

Anne is getrouwd met Eliza en ze hebben drie kinderen. Na het volgen van de NTM training zijn ze 5 jaar geleden naar Senegal vertrokken. Daar hebben ze diverse taken vervuld, zoals huisouders op een MK school, verder Anne als onderhoudsman en Eliza als leerkracht. Dit jaar hebben ze wat men noemt ‘home assignment’ oftewel een actief verlof. Anne verzorgt dit jaar de prediking in meerdere gemeenten en helpt NTM-NL in diverse taken. Ze gaan D.V. deze zomer terug naar Senegal om zich dan op gemeente stichtend werk te richten bij de Serer-Saafi bevolking.

 • Na de toespraak zijn er een vijftal zendingsechtparen die kort iets delen over hun bediening in de landen: Senegal, Papua Nieuw Guinea en Cambodja.

Na elke presentatie wordt er kort voor deze werken gebeden.

 • Vóór de middagpauze ontvangen we een korte inleiding over de verschillende workshops die in de middag plaatsvinden.

LUNCHPAUZE VAN 12.15 - 13.30 UUR

Tijdens de lunchpauze is er koffie, thee, melk, karnemelk en fruit.
Er zullen hamburgers gebakken en verkocht worden en de opbrengst daarvan is voor de zending.
Bijdragen in de kosten kan via de aanwezige melkbussen.

De toegang is gratis.
U bent natuurlijk ook van harte welkom om voor een deel van het programma te blijven.
Aanmelding is niet verplicht maar het zou voor de catering wel fijn zijn als dit gedaan wordt, om een betere inschatting te maken voor de inkoop van eten en drinken.

OVER DE WORKSHOPS

 • Gods wil, mijn weg?
  Hoe weet ik wat Gods wil is? Moet ik daar eerst een vlies voor uitleggen? Is mijn weg wel Gods weg? Wat als ik verkeerde keuzes maak, kan het dan nog goed komen?
  Wim Evers wil dit onderwerp aan de hand van Gods Woord verder uitwerken.
  Ben jij serieus op zoek naar Gods plan voor je leven en vind je dat best wel lastig, dan kan deze workshop je wellicht helpen.
 • Na 75 jaar nog niet klaar?
  De eerste pioniers van New Tribes Mission gingen naar de onbereikte stammen, maar zijn die er nog wel? Is onze manier van werken nog steeds actueel? Kost het niet veel te veel tijd met het leren van een stammentaal, met lees- en schrijfonderwijs en chronologisch Bijbelonderwijs? Deze workshop is er o.a. om onze kernwaarden toe te lichten.
  Jan Groenveld zal eerst kort wat hoogtepunten van de NTM geschiedenis doorgeven.
  Daarna worden de vragen van hierboven door hem en Frank Brearley behandeld en is er ook gelegenheid tot vragen stellen. Voor iedereen die meer inzicht in de actuele noodzaak voor pionierszending wil krijgen.
 • Deel van het geheel!
  Wil jij dat meerdere mensen in je gemeente meer betrokken gaan worden bij zending en dat je ZWG (Zending Werkgroep) of TFC (Thuis Front Commissie) met meer enthousiasme hun werk gaan doen?
  Edwin Vianen, zelf betrokken als lid van de zendingscommissie en eerder als zendingsoudste neemt jullie mee in deze discussie waarin je wellicht ook van de andere aanwezigen dingen kunt leren. Voor ieder die zending in zijn/haar gemeente meer op de kaart wil zetten.
 •  Bereid voor de strijd!
  Waar begin je als je naar een zendingsveld wilt gaan? NTM biedt een goede basis in Gods Woord door de BS (Biblical Studies) in NCC (North Cotes College). Welke praktische vaardigheden zijn nuttig voor het zendingsveld? Waar begin je met het leren van een ongeschreven taal en Bijbelvertaalwerk? Hierover spreken enkele jongeren die momenteel door deze training gaan of deze recent gedaan hebben. Voor iedereen die over zending nadenkt maar ook voor hen die gewoon alleen Gods Woord beter willen leren kennen.

De middag zal afgesloten worden met een moment waarop de kinderen iets delen van wat ze die dag geleerd of gedaan hebben.

HET STREVEN IS OM 15.00 UUR KLAAR TE ZIJN
WE ZIEN UIT NAAR JOUW/UW KOMST!
TOT D.V. 8 APRIL??


blog comments powered by Disqus